Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Dat is waar een dorpswinkel voor staat...

Dat is waar een dorpswinkel voor staat...

Met iedere vezel van mijn lichaam voelde ik het...mijn winkel moet dicht! Dicht om mijn gezin, mijn medewerkers, mijn klanten en de gemeenschap te beschermen. Dus dat deed ik... nog voor we verplicht werden. Met tranen in de ogen wuifde ik Sylvia & Liliane uit, niet wetende wanneer ze terug mogen komen werken. Een beeld dat op mijn netvlies gebrand staat! Mijn winkel zonder mijn collega/vriendinnen, zonder mijn geliefde klanten, zonder leven erin!

Hele to-do lijstjes lagen al klaar voor als we in lock-down zouden gaan. Want zo ben ik wel, praktisch ingesteld! Maar ik deed niets, ik was moe, moe van de emoties. Met waterige ogen keek naar het nieuws, de persberichten, de dagelijkse cijfers...

Ook op mijn facebook en instagram bleef het stil. Ga ik nu echt leuke dingen delen als daarbuiten mensen aan het vechten zijn voor hun leven of voor het leven van een ander? Het voelde zo fout!

Ik zag grote spelers die niet veel moeite hadden met de ethiek en zelfs mijn dagelijkse feed was gevuld met hun relcame. En stillaan besefte ik dat ook ik op mijn manier moest vechten, vechten voor mijn zaak en voor mijn medewerkers! 

Eerst heel voorzichtig door enkele klanten uit de nood te helpen. De dankbaarheid die ik daarbij voelde heeft voor een mind switch gezorgd. Dat is waar een dorpswinkel voor staat... elkaar helpen.

We gaan niet flauw doen. De euro's moeten er zijn om mijn zaak draaiende te houden. Maar mijn drive dat zijn jullie allemaal! Ik heb vaak gedacht, oh ja zij moet bijna bevallen, en haar mama is net naar een rusthuis, is die operatie kunnen doorgaan... Ik mis jullie en wil weten hoe het met jullie gaat! Je kan niet geloven wat die kaartjes,sms'sen, zelfgebakken wafels, kleine berichtjes bij de betalingen ... bij me teweeg brengen. Want het zijn jullie die me door deze periode hebben geloodst! Er staat een moeilijke tijd voor ons maar ik wil er voor gaan met alles wat ik in me heb!

Voorzichtig droom ik om mijn winkel terug te mogen openen en terug leven te voelen. Maar tegelijkertijd lig ik wakker hoe we dit veilig kunnen doen! En hoe het zal zijn...

Voor nu een dikke merci allemaal om ons massaal te steunen en nog massaal de weg naar ons te vinden!

Bliijf goed zorgen voor jezelf en iedereen rondom je!

Heel veel liefs

Eef, onderneemster met hart en ziel!

Deel dit bericht!


« Naar overzicht